Η Εκστρατεία Ενημέρωσης του έργου A2UFood έχει ως σκοπό τη διάδοση γνώσεων και μηνυμάτων σχετικά με τις απλές ενέργειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε ώστε να μειώσουμε τα υπολείμματα τροφών που παράγουμε.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπολειμμάτων τροφών που καταλήγει στον κάδο των αποβλήτων κάθε νοικοκυριού, προκύπτει από την άσκοπη αγορά τροφίμων (δηλαδή τροφίμων που προμηθευόμαστε ενώ δεν τα χρειαζόμαστε), το μαγείρεμα περισσότερου φαγητού από όσο χρειαζόμαστε ή το σερβίρισμα μεγάλων μερίδων.

Η Εκστρατεία Ενημέρωσης του έργου περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

·       Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών

·        Επιμορφωτικά εργαστήρια/σεμινάρια/διαλέξεις, ανοιχτά στο κοινό, με θέμα την πρόληψη αποβλήτων τροφών

·       Δημιουργία και προώθηση μίας εφαρμογής (app) για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα διευκολύνει τη διαχείριση των τροφίμων κάθε νοικοκυριού

·       Εγκατάσταση ενός ειδικού ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης στις κουζίνες 6 ξενοδοχειακών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου (Κρήτη), το οποίο θα βοηθά στον έλεγχο των τροφίμων που απορρίπτονται.

Η Εκστρατεία Ενημέρωσης υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου A2UFood, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urban Innovation Actions (UIA).