Πρόσκληση σε βιωματικό – συμμετοχικό σεμινάριο

Νεα

Πρόσκληση σε βιωματικό – συμμετοχικό σεμινάριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος A2UFood «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές».

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σας προσκαλεί στο  2ο Σεμινάριο – Εργαστήριο με τίτλο: «FoodSaveShare: Πως να μην πάει τίποτα χαμένο!», που διοργανώνεται την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στο χώρο του Αγροκτήματος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου.

Τα Σεμινάρια-Εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την Αποφυγή των Υπολειμμάτων Τροφίμων του έργου A2UFood «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές».

Το έργο Α2UFood υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης (Κύρια Αστική Αρχή του έργου), με εταίρους τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την ENVIROPLAN A.E. και το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης με συγχρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων της ΕΕ μέσω ΕΤΠΑ. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης υπολειμμάτων τροφίμων.

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εργαζόμενες/ους στον ευρύτερο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οι οποίες/οι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Στόχος είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της ιδέας της Κυκλικής Οικονομίας τόσο στον χώρο εργασίας τους όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο.

Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο https://forms.gle/ecQpq8qohhDMWoyf6 μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την ώρα παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.foodsaveshare.gr και www.a2ufood.gr.

Πρόγραμμα

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

10:00 – 10:15 Ενημέρωση για το έργο A2UFood – Δρ. Μανιός / Δρ. Δαλιακόπουλος (ΕΛΜΕΠΑ).

10:15 – 10:30 Το εκπαιδευτικό υλικό: Μην αφήνεις φαγητό να πάει χαμένο. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την πρόληψη αποβλήτων τροφίμων – Δρ. Ιωάννου Θάνος, Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Δ’ Αθήνας, Εξωτερικός συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

10:30 -14:00 WORKSHOP

Εκπαιδεύτριες:

•        Κατσιγιάννη Αφροδίτη, μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης

•        Μπαζίγου Κατερίνα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την αειφορία, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

10:30 – 12:00  Εργαστήριο: «Κάνε ένα βήμα μπροστά για την απώλεια τροφίμων».

12:00 – 12:30 Διάλειμμα για καφέ

12:30 – 14:00 Εργαστήριο: «Κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της απώλειας τροφίμων».