Στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Από το χωράφι μέχρι τα νοικοκυριά:
- 88 εκατ. τόνοι τροφών και τροφίμων πετιούνται κάθε μέρα με το οικονομικό κόστος να ανέρχεται στα 143 δισ. €.
- Κάθε πολίτης της ΕΕ ευθύνεται για την παραγωγή 176 κιλών αποβλήτων τροφών και τροφίμων ανά έτος (η τιμή περιλαμβάνει τα απόβλητα που δημιουργούνται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής των τροφίμων).
- Στην Ευρώπη το 20% των τροφών και τροφίμων που παράγονται, πετιέται, την ίδια στιγμή που 55 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό καλής ποιότητας.
- Τα νοικοκυριά παράγουν περισσότερο το 50% από τα απόβλητα τροφών.
(Πηγή: EU Food Waste, EU NEWS )
Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης
Το 2017 στο Δήμο Ηρακλείου πετάχτηκαν 37.078 τόνοι αποβλήτων τροφών και τροφίμων, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 184 κιλά ανά κάτοικο του Δήμου.