Νέο σεμινάριο για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων «FoodSaveShare» στα πλαίσια του έργου UIA A2UFOOD
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμος Ηρακλείου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) πραγματοποιήσαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης βιωματικό-συμμετοχικό σεμινάριο με θέμα την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων. Τα σεμινάρια, που έχουν τίτλο «FoodSaveShare: Πώς να…
Διαβάστε περισσότεραΠρόσκληση σε βιωματικό – συμμετοχικό σεμινάριο
Πρόσκληση σε βιωματικό – συμμετοχικό σεμινάριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος A2UFood «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές». Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σας προσκαλεί στο 2ο Σεμινάριο – Εργαστήριο με τίτλο: «FoodSaveShare: Πως να μην πάει…
Διαβάστε περισσότεραΤεχνική συνάντηση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το A2UFood
Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στις 26 Ιουλίου 2019, σε τεχνική συνάντηση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως Επικεφαλής Εταίρος, στο πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας με τίτλο «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο «A2UFood». Το…
Διαβάστε περισσότεραΠρακτικοί τρόποι για την μείωση των τροφικών υπολειμμάτων σε επίπεδο καταναλωτή – νοικοκυριού
Ψωνίστε έξυπνα Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αγοράζουν περισσότερα τρόφιμα από ό, τι χρειάζονται. · Για να αποφύγετε την αγορά περισσότερων τροφίμων από όσα χρειάζεστε, κάντε συχνές επισκέψεις στα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, αντί να πραγματοποιείτε μία επίσκεψη σε μια…
Διαβάστε περισσότερα4ο Συνέδριο Κυκλικής Αλλαγής με τίτλο: LESS TALK, MORE ACTION
Στις 16 και 17 Μαΐου στο Maribor της Σλοβενίας πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο Κυκλικής Αλλαγής με τίτλο “LESS TALK, MORE ACTION”. Ο Δήμος Ηρακλείου προσκλήθηκε να παρουσιάσει το έργο A2UFOOD, ένα ολιστικό σχέδιο διαχείρισης βιοαποβλήτων, στο οποίο λαμβάνονται υπ’ όψιν…
Διαβάστε περισσότεραΣεμινάριο για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων
Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ο Δήμος Ηρακλείου και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης/Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΤΕΙ Κρήτης/ΕΛΜΕΠΑ) φιλοξένησαν το πρώτο από ένα κύκλο 30 βιωματικών-συμμετοχικών σεμιναρίων με θέμα την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων. Τα σεμινάρια, που έχουν τίτλο «FoodSaveShare:…
Διαβάστε περισσότεραΠιλοτική Εφαρμογή Επιμορφωτικών Εργαστηρίων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τη πρόβλεψη αποβλήτων τροφών του έργου A2UFood, θα διοργανωθεί μία σειρά από εργαστήρια εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης. Ένα σημαντικό κομμάτι του εκπαιδευτικού υλικού αναπτύχθηκε από μία ομάδα εκπαιδευτικών, με εμπειρία σε…
Διαβάστε περισσότεραA2U FOOD – Τίποτα δεν πάει χαμένο, όλοι βγαίνουμε ωφελημένοι!
Σε μια περίοδο που η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων εξελίσσεται σε βασικό πρόβλημα για τους περισσότερους δήμους της χώρας, στο Δήμο Ηρακλείου έχουμε εκπονήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με στόχο: – Την προώθηση της διαλογής στην πηγή – Την ενίσχυση της…
Διαβάστε περισσότεραΓνωρίστε το πρόγραμμα A2U FOOD
Χρηματοδοτικό Εργαλείο: Urban Innovative Actions Τίτλος Έργου στα Αγγλικά: Avoidable and Unavoidable Food Wastes: A Holistic Managing Approach for Urban Environments Τίτλος στα Ελληνικά: Αναπόφευκτα και Απευκταία Υπολείμματα Τροφίμων: Μια Ολιστική Διαχειριστική Προσέγγιση για Αστικά Περιβάλλοντα Γενικότερο Αντικείμενο: Κυκλική Οικονομία…
Διαβάστε περισσότερα